Samen
gezond werken

In een sterk team wordt iedereen gehoord en weet iedereen wat zijn toegevoegde waarde is. Een spel van individuele krachten en gezamenlijke belangen. Hoe krijg je daar als werkgever, manager of teamleider nou balans in? Hoe zorg je dat er een gezonde en effectieve werksfeer ontstaat? Daar helpen we graag bij.

Bureau Beter Werken kijkt naar het gedrag van en tussen mensen in teams. Onze bril daarbij is die van de positieve psychologie: we geloven erin dat je veranderingen teweeg kunt brengen als je meer doet van wat goed gaat. Dan krijg je werkplezier terug, word je weer een team dat op elkaar wil bouwen en vertrouwen.

Dat daar soms harde noten voor gekraakt moeten worden, gaan wij niet uit de weg. Maar we helpen jullie om dat op een constructieve, veilige manier te doen. Je kunt beter vaardig zijn in het oplossen van een conflict dan in het vermijden ervan.

 

Advies en Consultancy

Als werkgever of leidinggevende heb je met allerlei facetten te maken. En omgaan met veel verschillende persoonlijkheden in je team kan een uitdaging zijn. Voor je het weet ontstaan er complexe situaties en misschien zit je er zelf ook te diep in. Dan kan advies van buitenaf verhelderend werken.

Misschien wil je gewoon eens van gedachten wisselen over hoe je gezond werkgedrag in jouw team activeert. Wie weet loop je rond met vragen over de psychische omgang met burn-outklachten. Ik bespreek ze graag met je en zet je op het goede spoor. Wil je de mogelijkheden eens vrijblijvend bespreken?

Workshops

Een krachtige sessie met tips en insights over verzuim, burn-outs en duurzame inzetbaarheid? Dat regelen we voor je! Helemaal op maat voor jouw organisatie. Een perfecte aanvulling voor een MT-vergadering, heisessie of thema-dag.

Onze workshops zijn scherp, interactief en staan garant voor vertrouwen en een constructieve sfeer. Zo komen alle behoeftes aan bod en gaat iedereen met de juiste drive weer naar huis.

Ik ken Bureau Beter Werken als een betrokken en professioneel coachingsbureau. De combinatie van vakkennis, enthousiasme en een pragmatische aanpak werkt aanstekelijk.

Jasper van den Brink

Positieve psychologie

In de traditionele psychologie wordt vooral de nadruk gelegd op het oplossen van problemen. Soms is dat ook nodig, maar in het verbeteren van een gezond werkklimaat leggen wij liever de nadruk op wat goed gaat. Vanuit positieve psychologie kijken we naar het zelfbeeld van mensen en hoe je daar zelf invloed hebt. Positieve eigenschappen en jezelf meer leren waarderen; dat maakt nu eenmaal gelukkiger. Meer weten over onze benadering?

Gezonde werkomgeving

Sociale steun, een veilig gevoel, een duidelijke taakomschrijving en ruimte om jezelf te ontplooien; het heeft allemaal een sterke preventieve werking op ziekteverzuim en personeelsverloop. Het verkleint de kans op burn-out of overspannen raken. En als we de werkomgeving betrekken bij het herstel, keert een medewerker met een burn-out tot 100 dagen eerder terug en de kans op terugval is 4 keer zo klein. Dat noemen wij een gezonde werkomgeving. Meer weten?