Werkgevers, (HR-)managers en verwijzers

Lig je hier wakker van?

  • Zie je jouw medewerkers dagelijks worstelen met zichzelf en hun werk? Ben je bang dat iemand uitvalt?
  • Baal je ervan dat werkdruk maar slachtoffers blijft eisen in jouw bedrijf?
  • Wil je jouw overspannen of opgebrande medewerker weer aan de slag helpen en weet je niet waar je moet beginnen?
  • Heeft het vertrouwen tussen jou en je medewerker een deuk opgelopen en zit dat jullie in de weg?

Dan moet het beter

Als werken je beter maakt in plaats van ziek of gefrustreerd, is werken goed voor je gezondheid.

Maar juist als iemand zijn werk als ongezond ervaart, kan het moeilijk zijn om oplossingen te zien en dingen te veranderen. Dan wil jouw medewerker misschien alleen maar met rust gelaten worden en afstand nemen van alles wat frustreert of onrust brengt. Als werkgever kan jou dat misschien frustreren: kun je nog wel op je medewerker vertrouwen? Kan of wil hij zich nog voor jouw bedrijf inzetten?

Je kunt als medewerker en werkgever tegenover elkaar komen te staan en in een patstelling terecht komen, die eerder leidt tot conflicten dan tot herstel. Het vertrouwen is weg, je weet elkaar niet meer te vinden.

Bouwen aan vertrouwen. In je eigen kracht, in elkaar

Een traject bij Bureau Beter Werken is geslaagd als medewerker en werkgever allebei een goed gevoel hebben over de toekomst. Als je als medewerker het gevoel hebt: ik kan het weer aan, ik heb er zin in. En als werkgever: ik ben blij dat je terug bent, ik vertrouw je mijn bedrijf toe.

Coaching en begeleiding

Bureau Beter Werken coacht en begeleidt medewerkers die met stress of burnoutklachten te kampen hebben en adviseert (HR-)managers bij hun aanpak van psychisch verzuim. Samen bouwen we aan veerkracht en vertrouwen. We gaan op een praktische manier aan de slag met het herstellen of versterken van iemands werkvermogen en dragen oplossingen aan om duurzaam inzetbaar te zijn.

Training en consultancy

Bureau Beter Werken coacht niet alleen medewerkers die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen. De combinatie van aandacht voor zowel de medewerker als zijn werkomgeving maakt onze dienstverlening uniek en effectief.

Als werkgever en manager ben je van onschatbare waarde voor de mentale gezondheid van je medewerkers. Wanneer je op tijd de signalen herkent en bespreekbaar maakt als het niet goed gaat met iemand, kun je veel bijdragen en veranderen en laat je oprechte zorg en aandacht zien. Om jouw organisatie te versterken, biedt Bureau Beter Werken trainingen aan. Bekijk ons aanbod hier.

Wil je als werkgever sparren over een ‘lastige casus’ in jouw organisatie of zit je met vragen over je eigen mentale gezondheid, dan biedt Bureau Beter Werken jou een luisterend oor en concrete adviezen op maat.

Meer weten?

Check onze diensten en aanpak voor meer informatie, of bel 06-51000071 voor een kennismakingsgesprek.