Van burn-out naar bevlogenheid

Voorkomen is beter dan genezen.

Dat geldt zeer zeker ook voor een burn-out. Iemand die zich ziek meldt als gevolg van burn-outklachten, verzuimt gemiddeld meer dan 240 dagen. De kosten voor jou als werkgever: meer dan een jaarsalaris.

Maar een bevlogen, gezonde en enthousiaste medewerker is onbetaalbaar. Hij of zij zorgt voor betrokken collega’s, tevreden klanten, laag verzuim en een hoge productiviteit. Hoe meer werkplezier jouw medewerkers hebben, hoe kleiner bovendien de kans op een burn-out.

Workshops en trainingen

Herken de signalen, maak ze bespreekbaar

Bureau Beter Werken verzorgt workshops waarin je inzicht krijg hoe je een dreigende burn-out kunt herkennen en voorkomen:

Arno is een deskundige, aimabele en prettige trainer. In het voorjaar heeft ons MT een workshop rond burn-out gehad. Aanleiding was helaas het feit dat enkele high potentials in relatief korte tijd overspannen werden. De vraag aan Arno was of we meer handvatten konden krijgen om enerzijds meer preventief hierop te kunnen acteren en anderzijds als organisatie gedurende het ziekteproces een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het herstel van de medewerker. Ons MT heeft de maatwerk-workshop als heel waardevol ervaren. Het was op maat omdat ze vooral wilden weten hoe we vroegtijdig kunnen signaleren en reageren. Het tekent de professional die Arno is, dat hij daarnaast ook veel kennis heeft overgedragen over je rol als manager bij een burn-out. De termen ‘plan van aandacht’ en ‘energie-gesprek’ hebben we gelijk verankerd in onze aanpak.

– Woonlinie

Bel 06-51000071 of mail info@bureaubeterwerken.nl als je meer informatie over een maatwerk workshop zoekt.

Individuele begeleiding

Houdt jouw medewerker het hoofd nog maar net boven water? Verzuimt hij of zij steeds vaker? Zie jij je medewerker met steeds meer moeite en minder plezier zijn of haar werk doen? Is de balans tussen werk en privé in gevaar? Wellicht is het een goed idee om een coachingstraject te bespreken.

Bureau Beter Werken gaat met je medewerker op zoek naar wat er anders moet en kan. In zijn/haar gedrag, in de werkomgeving of daarbuiten. We brengen de energiegevers en energievreters in kaart en voeren een actieplan uit om het werkplezier terug te vinden.

Bel 06-51000071 of mail info@bureaubeterwerken.nl als je meer informatie over onze coachingsaanpak zoekt.