Herstelbegeleiding

Herstelbegeleiding voor werknemers met een burn-out

De weg terug na een burn-out is vaak lang en onzeker. De grenzen van je mogelijkheden weer opzoeken is spannend. Je wilt niet opnieuw dezelfde fouten maken en weer terugvallen als je weer aan het werk gaat. Niet te snel, maar je geduld wordt op de proef gesteld. Waar en wanneer moet je beginnen en waar moet je dan aan denken?

Houvast, structuur en ‘de goede dingen doen’ helpen je als werknemer om snel en toch verantwoord weer aan de slag te gaan.

Werkwijze

Je kunt beter werken dan ziek thuis zitten. Zelfs bij een burn-out. Werken levert -als het goed is- veel op. Sociale contacten, dagritme, waardering, zinvol bezig zijn. In jouw begeleidingstraject zoeken we vooral deze elementen van het werk op, omdat ze helpen bij het herstel.

In jouw begeleidingstraject focussen we op het creëren en benutten van de positieve, versterkende elementen in het werk. Uitgangspunt is dat je niet wacht tot je volledig hersteld bent, maar dat je zo snel mogelijk weer aan de slag gaat, zodra je energieniveau weer voldoende op peil is. Je start met taken die passen bij jouw werkvermogen en die jou energie geven. Je bouwt van daaruit verder aan je herstel.

Minstens zo belangrijk is dat je leert hoe je valkuilen, energievreters en ziekmakers gaat vermijden. Voordat je de eerste stap in het werk zet, helpen we je om deze op een rijtje te zetten. Vanuit gezonde gedragingen, drijfveren en patronen ga je jouw werkvermogen vervolgens opbouwen.

Bureau Beter Werken werkt met psychologen die de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie hanteren. Wij coachen oplossingsgericht en denken in kansen.

Aanpak

  • Structurele opbouw van werkgerelateerde activiteiten staat centraal
  • Een plan van aanpak als leidraad. Doel en resultaat zijn helder geformuleerd
  • Vaste contactmomenten
  • Korte lijnen, heldere afspraken. Overleg met werkgever en bedrijfsarts
  • Betrouwbare, betrokken en deskundige psychologen
  • Geen wachtlijsten. Direct aan de slag met gezamenlijke doelen

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

06-51000071 of info@bureaubeterwerken.nl

(Visited 432 times, 7 visits today)