Gratis tools

Met behulp van deze tools kun je zelf aan de slag om je team en je medewerkers (nog) beter te maken. Je kunt ze GRATIS downloaden en vrijblijvend gebruiken en met anderen delen. Ben je tevreden? Laat het me weten. Heb je vragen of wil je persoonlijke adviezen? Neem ook dan contact op, dan kunnen we een afspraak maken.

Energiegevers en energievreters in je team. Zo breng je ze in kaart.

team opgebrande medewerker

Hoe stroomt de energie in jouw team?

Het belangrijkste middel tegen een burn-out is: doe meer van waar je energie van krijgt en minder van wat energie vreet. Als je de energiegevers en -vreters in kaart brengt, kun je ze nog beter beïnvloeden. Klik op de afbeelding hiernaast om op een leuke en praktische manier de energiestromen in jouw team zichtbaar te maken.

 

 

 

Herken de signalen van een burn-out.

Staan alle seinen nog op groen?

Als je weet waar je op moet letten, kun je een burn-out in een vroeg stadium bespreekbaar maken. Dan kun je bijtijds maatregelen treffen en zo nodig professionele hulp inschakelen. Zo voorkom je dat jouw medewerker langdurig thuis komt te zitten. Gebruik deze checklist om de signalen te herkennen. Staan de seinen nog op groen, of is waakzaamheid geboden? Klik op de afbeelding hiernaast om de checklist te downloaden.

 

 

 

 

Terugkeren na een burn-out. Handvatten en een schema voor een duurzaam herstel.

hulp bij herstel opgebrande medewerker

Omdat de weg terug niet altijd makkelijk is.

Herstellen van een burn-out doe je anders dan herstellen van een gebroken been. Het vraagt aandacht, geduld en samenwerking. De opgebrande medewerker moet tenslotte terug naar de plek waar hij ziek is geworden, maar dan wel op een veilige manier. Hoe doe je dat en hoe zorg je dat jullie vanuit gezamenlijke doelen werken? Download tips en een praktisch schema door op de afbeelding hiernaast te klikken.

 

 

 

 

 

Negen tips voor een goed gesprek over burn-out

tips voor een goed gesprek opgebrande medewerker

Je hoort elkaar. Maar begrijp je elkaar ook?

Een burn-out is een lastig onderwerp, een gesprek daarover kan al snel erg beladen of ongemakkelijk worden. Een constructief, open contact met je medewerker is juist als hij is opgebrand van groot belang voor snelle terugkeer. Met behulp van deze tips hou je de ‘lijnen open’ en weet je valkuilen in het gesprek met je medewerker te omzeilen. Klik op de afbeelding om de tips te downloaden.