Werkhervatting na een burn-out

 

De weg terug na een burn-out is vaak lang en onzeker. De grenzen van je mogelijkheden weer opzoeken is spannend. Je wilt niet opnieuw dezelfde fouten maken en weer terugvallen als je weer aan het werk gaat. Niet te snel, maar je geduld wordt op de proef gesteld. Waar en wanneer moet je beginnen en waar moet je dan aan denken?

Houvast, structuur en ‘de goede dingen doen’ helpen je om snel en toch verantwoord weer aan de slag te gaan.

 

Intake en onderzoek

Voor een verantwoord, duurzaam herstel is het belangrijk is dat je leert hoe je valkuilen, energievreters en ziekmakers gaat vermijden. Voordat je de eerste stap in het werk zet, helpen we om deze elementen op een rijtje te zetten. Je vult een aantal vragenlijsten in om jouw energieniveau en mate van burn-out vast te stellen. In een gesprek kijken we terug naar hoe jouw klachten zijn ontstaan en bespreken we hoe het nu met je gaat. Met jouw situatie als uitgangspunt gaan we op zoek naar gezonde gedragingen, drijfveren en patronen die helpen jouw werkvermogen op te bouwen.

Bureau Beter Werken hanteert de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie.  Wij coachen oplossingsgericht en denken in kansen.

De basis op orde

Als jouw energieniveau nu nog te laag is om met werken te beginnen, is het van belang dat je leert hoe je je energie opbouwt. Als de basis op orde is, kun je aan je herstel werken. Eerste stap is dan ook dat je structuur in je dagelijks leven hervindt en (weer) dingen gaat doen waar je energie van krijgt.  Als de basis op orde is, gaan we aan de slag met de werkhervatting.

Werk als middel om goed te herstellen

In het traject zelf focussen we op het creëren en benutten van de positieve, versterkende elementen in het werk. Wat gaat nu al goed goed?
Wat past bij je huidige energieniveau? Wat wordt je volgende stap? Uitgangspunt is dat je niet wacht tot je volledig hersteld bent, maar dat je zo snel mogelijk weer aan de slag gaat, zodra je energieniveau weer voldoende op peil is.

Je start met taken die passen bij jouw werkvermogen en die jou energie geven. Je bouwt van daaruit verder aan je herstel. Aan de hand van een persoonlijk plan van aanpak en een herstelschema bouw je je uren en taken weer op. Uiteraard in overleg met je bedrijfsarts en leidinggevende.

Snel weer aan de slag

Het voordeel van onze aanpak is dat je niet langer dan nodig thuis zit. Wij gaan ervan uit dat jij graag weer gezond aan de slag wilt. Dat uitgangspunt is onze leidraad. Voor de werkgever bespaart een snelle terugkeer op de verzuimkosten. 

Aanpak

  • In maximaal 6 maanden van een burn-out naar volledige werkhervatting, zonder terugval
  • Geen wachttijden, eerste afspraak binnen 3 werkdagen
  • Verantwoord, duurzaam herstellen
  • Werk centraal, als middel en doel
  • Maatwerk. Een concreet plan van aanpak voor zowel werkgever als werknemer
  • Regelmatig afstemming met werkgever en bedrijfsarts
  • Betrokken, begripvol en deskundig

Kosten

Wij hanteren een uurtarief van € 100,- excl. BTW. Een kennismakingsgesprek is gratis. Een uitgebreide intake in combinatie met belastbaarheidsonderzoek kost € 450,- .

Een traject is bij ons altijd maatwerk, waarvoor jouw werkgever een  offerte ontvangt waarin staat wat de tijdsbesteding en investering is. Betaling in 2 termijnen: na 3 maanden 60% en aan het eind van het traject 40%.

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel 06-51000071 of stuur een mail naar info@bureaubeterwerken.nl