Check je burn-out

Een burn-out overkomt je, je kiest er niet voor. Misschien voel je al een tijd dat je moe bent, op je tandvlees loopt, maar het is voor jezelf lastig in te schatten of je het nog lang volhoudt. Wanneer je bij jezelf de signalen herkent van een dreigende burn-out, kun je hopelijk op tijd hulp zoeken of je werkgedrag aanpassen.

Hieronder volgen 10 vragen die te maken hebben met de signalen die kunnen optreden bij een burn-out. Als je deze vragenlijst hebt ingevuld, heb je misschien nog meer inzicht in hoe het ervoor staat met jouw kans op een burn-out en weet je of je in actie moet komen. Per vraag krijg je een korte toelichting op datgene waar de vraag over gaat.

Veel succes!

1. Ik voel me heel vaak moe en uitgeput door mijn werk. Ik kom niet genoeg meer tot rust.

 
 
 

2. Hoe hard ik ook werk, het lukt me niet om mijn werk goed af te ronden.

 
 
 

3. Het lijkt wel of ik de laatste tijd met iedereen in mijn omgeving ruzie heb

 
 
 

4. Het afgelopen jaar ben ik vaker ziek geweest dan normaal.

 
 
 

5. Ik loop de hele tijd rond met het gevoel dat ik elk moment in huilen kan uitbarsten

 
 
 

6. Ik ben de laatste tijd behoorlijk dikker of magerder geworden, zonder dat ik daar een fysieke oorzaak voor heb

 
 
 

7. Vroeger was ik enorm bevlogen, maar tegenwoordig kan het werk mij steeds minder schelen.

 
 
 

8. Ik kan me niet goed concentreren. Mijn hoofd lijkt wel een zeef.

 
 
 

9. Ik heb al langer dan een half jaar last van moeheid, lusteloosheid en stressgevoelens.

 
 

10. Op mijn werk zijn dingen gebeurd, die mij een onveilig gevoel geven.